"Víno je mezi nápoji nejušlechtilejší, mezi léky nejchutnější, mezi pokrmy nejpříjemnější" Plutarchos

Ing. Iveta Steinerová



iveta.steinerova@gmail.com

Vína 19 Crimes - poslední z řady - 2018 Red Wine

06.01.2022 18:08

O vínech 19 Crimes jsem psala v létě, nyní jsem měla možnost ochutnat poslední z pěti nabízených vín na našem trhu - 2018 RED WINE.

Na etiketě je John Boyle O'Reilly. Někteří vystěhovaní muži překonávali nepřízeň osudu. Jiní z toho dělali umění. V roce 1867 byl John Boyle O'Reilly odsouzen k trestu smrti. O'Reilly však nebyl obyčejný trestanec. Během trýznivé cesty do Austrálie publikoval poezii, a jakmile tam byl, přelstil vězeňské stráže, aby utekl do Ameriky. S využitím darů od Irů-Američanů, koupil obchodní loď Catalpa (Catalpa Rescue) a doplul s ní do mezinárodních vod u Rockinghamu v západní Austrálii. Dne 17. dubna 1876 v 8:30 byli James Wilson, Thomas Darragh, Martin Hogan, Michael Harrington, Thomas Hassett a Robert Cranston, nalodění na velrybářskou loď, kterou vyslal O'Reilly. Na Catalpě pak byli převezeni do Ameriky.

Víno charakterově zapadá do řady ostatních vín. Barva je těmně červená, až neprůhledná, ve vůni dominuje ostružina s černým rybízem, postupně se otevírají tóny višní, přezrálého vodního melounu a santalového dřeva. Chuť je plná, extraktivní s tóny višní v čokoládě, griotky, borůvkového džemu a lehkým náznakem lékořice v dlouhé dochuti.

Víno opět potěšilo a velmi oceňuji skvělý poměr kvality a ceny. Pokud máte rádi mohutná vína, mohu jej rozhodně doporučit.